Decadance gaat weer open (voor één nacht): “Wel eerst twee dagen opknapwerk”

In november vorig jaar werd Decadance gesloten met een memorabel feestweekend.
Wannes Nimmegeers In november vorig jaar werd Decadance gesloten met een memorabel feestweekend.
Eind vorig jaar werd de stekker getrokken uit de iconische club Decadance in de Overpoortstraat. Maar voor nostalgici en feestbeesten is er goed nieuws: in juni gaat ‘de Deca’ weer open, zij het voor één nacht.

Onder de Gentse nachtraven is Moonday uitgegroeid tot een bekend concept. In april nog werd het dance-event georganiseerd tussen de hallen van Flanders Expo. Om het vierjarig bestaan van het concept te vieren, wordt uitgeweken naar Decadance. Die club sloot in november 2018 de deuren, maar wordt voor de gelegenheid opgeknapt en voor één nacht heropend: 24 juni.

In Decadance werd er na de sluiting even gevloekt in de kerk, met de tijdelijke intrede van après-skiconcept Moose Bar. Dat er opnieuw een alternatief feestje gebouwd zal worden is voor de Gentse feestvierders van grote waarde. Dat weet ook organisator Gilles De Bruyne, ook wel gekend als dj Lebawski. “Voor Moonday is Decadance altijd een speciale locatie geweest, aangezien we er vaak onze afterparty’s organiseerden", vertelt hij. “Maar voor mij persoonlijk heeft Decadance altijd veel betekend. Ik was er jaren vaste dj. Door mijn link met de club kan ik er nog één keer een evenement organiseren. Er zal wel een tweetal dagen opknapwerk zijn aan de Deca, maar dat is het natuurlijk waard.”

Tickets voor Moonday in Decadance zijn sinds maandagmiddag te koop. Alle info op de Facebookpagina van het evenement.

Wannes NimmegeersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.