Dealers zien 10.000en euro’s aan drugswinsten verbeurd verklaard: “Meneer werd aangetroffen met 2 kilogram cannabis in zijn wagen”

Ondersteunend beeld.
REUTERS Ondersteunend beeld.
Twee dealers hebben van de correctionele rechter in Gent celstraffen van drie en twee jaar gekregen. Eén van hen komt vandaag wel vrij, aangezien het effectieve gedeelte werd beperkt tot de zeven maanden in voorhechtenis. Opgelucht was de man dan weer niet: net zoals zijn kompaan zag hij tienduizenden euro’s aan drugswinsten verbeurd verklaard.

Voor de eerste beklaagde, die vrijdag een effectieve celstraf van drie jaar kreeg, komt het totale bedrag van de verbeurdverklaring neer op zo’n 40.000 euro. De andere zal zo’n 20.000 euro moeten overmaken aan de staat. Bovendien zijn beide heren hun wagens waarmee ze ‘werkten’ kwijt.

De tweede beklaagde voorzag zijn kompaan van drugs. “Hij stond hoger op de ladder, maar dealde minder lang én op een kleinere schaal. Maar ook zijn aandeel valt niet te onderschatten: zo liep hij bij een controle tegen de lamp met twee kilogram cannabis op zak.” Straatwaarde van het boeltje: 20.000 euro.

De eerste beklaagde kreeg vrijdag een celstraf van 3 jaar. Hij werd al meermaals veroordeeld voor drugsfeiten, maar blijkt zeer hardleers. “We moeten paal en perk stellen aan zijn handel. Dit is een man die dealde om er grof geld mee te verdienen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.