De ultieme kwelling, maar politie drijft patrouilles op: zwemmen in Houtdok en aan Blaarmeersen blijft verboden

In het Houtdok vinden heel wat Gentenaars verfrissing bij deze temperaturen.
Wannes Nimmegeers In het Houtdok vinden heel wat Gentenaars verfrissing bij deze temperaturen.
Het mag niet en het staat overal aangeduid, maar toch duiken bij deze temperaturen mensen het water in. Logisch ook, het is niet van een frisse duik dat je corona krijgt. Aan de Blaarmeersen was het dinsdag niet druk en de meeste mensen bleven netjes aan de kant. Aan het Houtdok daarentegen troepen jongeren samen en is zwemmen het nieuwe normaal. De politie zal meer patrouilleren.

Het is dan ook een beetje uitlokking. Er ligt een strand, en aan de kade zijn laddertjes bevestigd om makkelijk uit het water te kunnen. Er hangt zelfs een reddingsboei. Maar toch is zwemmen in het Houtdok strikt verboden, omdat het water geen zwemkwaliteit heeft. Daar trekken de jongeren, die er massaal samen troepen, zich niks van aan. Zowat allemaal nemen ze wel een snelle duik in het frisse water. Niet dat ze er uren in rondspartelen, maar toch. De politie patrouilleert geregeld aan de site en zal vanaf woensdag een versnelling hoger schakelen. In de eerste plaats wordt gesensibiliseerd, en mensen worden aangemaand uit het water te komen. Maar als het echt de spuigaten uitloopt, kunnen er ook GAS-boetes geschreven worden.

Security aan handdoek

Aan de Blaarmeersen daarentegen bleven de meeste mensen die dinsdag aan de ligweide zaten netjes zitten. Op dagen zoals vandaag is het normaal gezien veel drukker op het domein, maar aan het water gaan zitten en er niet in mogen is natuurlijk de ultieme kwelling. De ouders van kinderen die toch in het water springen, krijgen security aan hun handdoek. Die kunnen wel vragen om uit het water te blijven, maar boetes uitschrijven kunnen ze niet. Mensen die kwamen met de bedoeling om te zwemmen, installeerden zich aan de overkant van de vijver, aan de steigers voor vissers. Iedereen weet dus wel dat het eigenlijk niet mag, maar velen trekken het zich niet aan.

De Blaarmeersen is intussen coronaproof gemaakt, en herschapen in een zee van hekken, ingangen, nooduitgangen en lint. Vanaf 1 juli moet er gereserveerd worden voor een plekje op de ligweide.

Het Houtdok is de nieuwe place to be.
Wannes Nimmegeers Het Houtdok is de nieuwe place to be.
Sommigen duiken toch het water in aan de Blaarmeersen.
Wannes Nimmegeers Sommigen duiken toch het water in aan de Blaarmeersen.
Wie naar de Blaarmeersen komt om te zwemmen zet zich aan de overzijde van het strand, aan de steigers voor vissers.
Wannes Nimmegeers Wie naar de Blaarmeersen komt om te zwemmen zet zich aan de overzijde van het strand, aan de steigers voor vissers.
De mama van kindjes die toch gingen zwemmen, werd daarop aangesproken door securitymensen.
Wannes Nimmegeers De mama van kindjes die toch gingen zwemmen, werd daarop aangesproken door securitymensen.
Voetjes in het water, dat mag nog net.
Wannes Nimmegeers Voetjes in het water, dat mag nog net.
Coronaproof: de toegang tot de ligweide aan de Blaarmeersen.
Wannes Nimmegeers Coronaproof: de toegang tot de ligweide aan de Blaarmeersen.
Coronaproof: een wachtrij voor de glijbanen, zoals in een pretpark.
Wannes Nimmegeers Coronaproof: een wachtrij voor de glijbanen, zoals in een pretpark.
Coronaproof: zelfs nooduitgangen aan het strand in de Blaarmeersen.
Wannes Nimmegeers Coronaproof: zelfs nooduitgangen aan het strand in de Blaarmeersen.