De ‘poutrel’ en de ‘broche’ krijgen poetsbeurt tegen vliegroest

De kunstwerken werden nauwkeurig gecheckt op vliegroest
Sabine Van Damme De kunstwerken werden nauwkeurig gecheckt op vliegroest

Op de Korenmarkt zijn arbeiders vandaag in de weer om de kunstwerken te poetsen. De ‘Poutrel’ werd deze ochtend al gepoetst en deze namiddag was de ‘Broche’ aan de beurt. “De kunstwerken staan er nu een paar jaar en dus is een poetsbeurt aangewezen. Het voornaamste doel is om vliegroest te verwijderen veroorzaakt door de aanwezigheid van tramsporen in de onmiddellijke omgeving”, klinkt het op het kabinet van schepen Annelies Storms (sp.a).

Vliegroest is een fenomeen dat voorkomt in industriële gebieden maar ook op plekken waar trein- of tramsporen liggen. Minuscule ijzerdeeltjes kunnen landen op andere metalen oppervlakken en daar beginnen roesten. Daardoor ontstaat er een oranje-bruine roestkleur en kan het oppervlak aangetast worden. De poetsbeurt moet tegen vanavond al afgerond zijn.

De controle van de Broche
Sabine Van Damme De controle van de Broche6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rita Vanlerberghe

  Hoeveel geld gaat men nu nog verkwisten aan die ondingen ?

 • Mohtas Kebal-Gerheem

  stok met brol rond

 • JOHAN VANBEKBERGEN

  Als dit kunst is, dan is mijn huis met meerdere kunstwerken gebouwd en het kost minder dan dat de stad ongeoorloofd uitgeeft. Idem voor voor die grote paraplu iets verder op.

 • luc teirlynck

  Als trotse Gentenaar ben ik beschaamd wat ze met ons belastingsgeld doen , in tijden van besparing en armoede mag je toch verwachten dat onze heren politiekers die de stad gent besturen beter weten.

 • Henk Damme

  Misschien beter die gedrochten verwijderen, ipv er nog extra belastinggeld aan te spenderen?