De Kijk van Kurt

Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'.
Wannes Nimmegeers Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'.

Net als naar het WK voetbal of de Olympische Spelen kijk ik telkens reikhalzend uit naar de gemeenteraadsverkiezingen. Niet zozeer omdat ik wil stemmen voor het plaatselijk beleid, dan wel voor het esthetische aspect. Het gaat me om de verkiezingsaffiches. Die getuigen ook dit keer weer van een indrukwekkende originaliteit. Onze stad is volgeplakt met uitvergrote pasfoto’s van huidige en toekomstige leiders, waar het enthousiasme van af spat.

De stijlconcepten lijken me goed doordacht. Bij CD&V lijken de kandidaten geronseld op een Wouter Beke-lookalikewedstrijd. Stijn De Roo moet die dag goud gewonnen hebben, Filip Van Laecke haalde het net niet en kijkt op zijn affiche een beetje alsof er iets loodzwaar op zijn voet staat. Voor diegenen die denken dat ik nu een flauwe mop ga maken over Mieke Van Hecke, bij deze.

Open Vld neemt qua looks de bluts tegen de buil. Stephanie D’Hose en Sofie Bracke kunnen zo op de Pirelli-kalender terwijl lijsttrekker Mathias De Clercq (wil er hem nu eindelijk eens iemand een kam cadeau doen) en lijstduwer Guy Verhofstadt het duidelijk 100% van hun inhoud moeten hebben.

Bij spa-Groen spreekt de glimlach. Onderaan de lijst lacht Daniël Termont omdat hij er van af is, terwijl kandidaat burgemeester Coddens lacht in de kleur van zijn kartelpartner, alsof hij geen zin heeft om eraan te beginnen.

N-VA heeft kansen laten liggen. Met een model als Anneleen Van Bossuyt in huis hadden ze iets lichter gekleed uit de hoek mogen komen. Freya Van den Bossche haalde er destijds een pak stemmen mee. Zolang Siegfried Bracke maar niet op ideeën komt.

Tom De Meester tot slot, pronkt op zijn affiches in oorlogskleuren. Hij weet ook wel dat een deelname van zijn PVDA aan het stadsbestuur een indianenverhaal zal blijven.

Ik geef toe, bovenstaand column is ietwat oppervlakkig en gaat niet over de inhoud van onze politici… maar wat dat betreft, zijn zij begonnen!

De affiche van Mathias De Clercq
Wannes Nimmegeers De affiche van Mathias De Clercq
De affiche van Rudy Coddens en zijn groene kartelpartner Elke Decruynaere
Wannes Nimmegeers De affiche van Rudy Coddens en zijn groene kartelpartner Elke Decruynaere
De affiches van Mieke Van Hecke en Stijn De Roo
Wannes Nimmegeers De affiches van Mieke Van Hecke en Stijn De Roo
De affiche van Stephanie D'Hose
Wannes Nimmegeers De affiche van Stephanie D'HoseReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.