De Gentse flikken “zien u graag”: grote controle fietsverlichting aan Sint-Pietersplein

De politie controleerde de verlichting, de bel en de remmen.
Jeffrey Dujardin De politie controleerde de verlichting, de bel en de remmen.
Aan het Sint-Pietersplein in Gent gaf de Gentse politie donderdagavond het startschot van hun nieuwe campagne “Wij zien u graag”, een herfst vol controleacties op fietsverlichting.

De campagne begon met een grote sensibiliserende actie rond fietsverlichting. Hierbij kregen ze ook hulp van de Fietsambassade en fietsherstellingsdienst Pervélo. Net zoals vorig jaar vond de actie plaats op het Sint-Pietersplein van 18 uur tot 21.30 uur. Dichtbij de gekende Overpoort, dus er was genoeg fietsverkeer om te controleren. Veel bleken geen verlichting te hebben. "Ik heb hem nog maar juist", zei een fietsster. Gelukkig voor haar werden bij deze actie nog geen boetes uitgeschreven.

“Fietsers die niet in orde zijn kregen een gele kaart als geheugensteun, met het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen. Hun gegevens werden wel genoteerd”, zegt de Gentse politie. “Wie even tijd had, kon zijn verlichting ter plaatse laten herstellen door Pervélo of een setje fietsverlichting of fietshelm aankopen. Er was ook de mogelijkheid om je fiets laten markeren door de Fietsambassade.”

De politie controleerde de verlichting, de bel en de remmen
Jeffrey Dujardin De politie controleerde de verlichting, de bel en de remmen

De politie zal de komende weken op verschillende locaties controles uitvoeren. Wie dan tegen de lamp loopt, moet wel een boete van 58 euro betalen. In november volgt op het Sint-Pietersplein een grootschalige onaangekondigde controleactie.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Sierens

    Eens hun fietsen in orde kunnen ze eens werken aan het naleven van de verkeersregels we hebben de indruk dat de studenten hiervan geen kaas hebben gegeten,ze rijden waar het uitkomt links of rechts van de baan alles kan,daar zou de politie een aandacht mogen aan besteden.ook het gebruik van hun iphone of andere onder het rijden moeten ze afleren.