De Bekerfinale praktisch: goede naam van Buffalo-supporters behouden!

Woensdag is iedereen Buffalo-supporter
BELGA Woensdag is iedereen Buffalo-supporter
Morgen is het zover, dan zakken we massaal – met meer dan 21.000 fans – af naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor de Bekerfinale tussen KAA Gent en KV Mechelen. Wie geen ticket heeft, kan terecht op het Sint-Pietersplein of in verschillende cafés. En hoe dat allemaal praktisch gaat? Dat lees u hier.

VOOR WIE NAAR BRUSSEL TREKT:

Het Buffalo-fandorp aan de voet van het Atomium opent de deuren om 10 uur (Ja, de match is pas om 14.30). In dat dorp is er (echt) bier, eten, muziek een mobiele fanshop en veel sfeer. Onder meer DJ Neon zal er het feest op gang trekken. Om 13 uur sluit het fandorp de deuren.

OM 13 UUR AL??

Ja, want het is toch 20 minuten stappen naar het stadion, en daar wordt iedereen grondig gefouilleerd. Ga ervan uit dat niks mee binnen mag. Geen rugzakken, geen handtassen, geen spandoeken (alleen die van de sfeergroepen waarvoor vooraf toegang werd gegeven) en zelfs geen paraplu’s, maar dat zal niet nodig zijn ook. Er zijn ook geen lockers om spullen achter te laten. Laat alles dus gewoon thuis. Vuurwerk is sowieso uit den boze. Het is niet alleen gevaarlijk, je krijgt er ook boetes voor én de club wordt ervoor bestraft. Dat we met 8.000 Buffalo’s naar Wembeley mochten in plaats van met 2.000 – zoals eerst was afgesproken toen – lag alleen aan de goede reputatie van de supporters. De club wil dat graag zo houden. Trouwens: wie zich in dronken toestand aanbiedt aan het stadion, komt er niet in. Niet overdrijven dus, daar in die Buffalo Village. Het bier in het stadion is overigens alcoholvrij, en er geldt een volledig rookverbod! Wat mag wel: kleine vlaggen, sjaals, en heel veel ambiance. Het moet een groot feest worden. (Lees verder onder de foto)

Bij de open training zondag mocht het uitzonderlijk wel, WOENSDAG MAG HET NIET: vuurwerk
Gianni Barbieux Bij de open training zondag mocht het uitzonderlijk wel, WOENSDAG MAG HET NIET: vuurwerk

EN HOE GERAAK JE DAAR?

Er rijden meer dan 210 bussen richting Brussel, waarvan een pak al om 9 uur aanzet. De club zelf zorgde voor 12 shuttles voor mensen die losse tickets kochten. Daarop zijn nog enkele plaatsjes vrij (via www.kaagent.be). Ook met de trein en de metro geraak je vlot aan het stadion. Met de auto gaan wordt afgeraden, wegens gebrek aan parking.

VOOR WIE IN GENT BLIJFT

Er is een groot scherm – 104 vierkante meter, dus écht een groot scherm – op het Sint-Pietersplein. Daar geraak je op vanaf 12 uur via het Sint-Amandsplein. Ook hier zijn er dj’s, food, drinks en animatie. Ook hier geldt: geen eigen drank, geen vuurwerk, geen glas, kortom: doe normaal. Uiteraard wordt de wedstrijd getoond, waarna er opnieuw een feest wordt gebouwd. Omstreeks 19.30 komen de spelers van KAA Gent sowieso het publiek begroeten, liefst met de beker, maar in het slechtste geval ook zonder beker.

LET OP:

Het Sint-Pietersplein heeft een maximum capaciteit van 18.000 mensen. Vol is vol, dan mag er niemand meer op. KAA Gent zal daarover communiceren via alle mogelijke sociale media – en u hoort het uiteraard ook via onze Facebookpagina Het Laatste Nieuws uit Gent. Dat is vooral belangrijk voor fans die vanuit Brussel nog naar het Sint-Pietersplein willen afzakken. Uiteraard is er wél nog altijd plaats in de Overpoortstraat – voor de gelegenheid omgedoopt tot Buffalo-straat. Of in de gekende voetbalfeesttempels, zoals de Picasso in Lochristi, café De Zot aan het Sint-Pietersstation of in de Ventura op de Vrijdagmarkt.

En nu: voluit voor die beker!

De dames hebben hem al, nu de heren nog: woendag is D-Day
BELGA De dames hebben hem al, nu de heren nog: woendag is D-DayReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.