Dan toch geen GAS-boete voor Facebook-grap

Raven met Mathias in de Kompass Klub, dat mag niet
KOS Raven met Mathias in de Kompass Klub, dat mag niet
De organisator van ‘Raven met Mathias in de Kompass Klub’ zou nu toch geen GAS-boete van 350 euro krijgen. Dat laat het kabinet van burgemeester Mathias De Clercq weten, en wordt bevestigd door politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Het gaat om een miscommunicatie.”

‘Raven met Mathias in de Kompass Klub’ was duidelijk een ludiek evenement, dat gelanceerd werd op Facebook als protest tegen de sluiting van de populaire club. De burgemeester sloot de keet voor 4 maanden omwille van herhaalde druggerelateerde incidenten. Het ongeloof bij heel wat feestbeesten én andere Gentenaars was groot en het protest dan ook massaal. Het evenement op Facebook kaderde in dat protest.

Maar de organisator ervan kreeg van de politie te horen dat hij het evenement officieel moest annuleren én een GAS-boete van 350 euro mocht verwachten. Dat deelde hij zelf op Facebook, waarop het protest opnieuw groot was, uiteraard. Maar dat van die GAS-boete klopt niet, zo blijkt nu. Burgemeester De Clercq meldt op Twitter: “Noch GAS-boete noch pv opgesteld voor ludiek event rond Kompass. Info klopt niet. Burgemeester is ten andere niet bevoegd om GAS-boetes op te leggen.”

Politiewoordvoerder Matto Langeraert bevestigt dat. “Het gaat om een miscommunicatie binnen de politie”, stelt hij. “Er is foutieve info verspreid. Er is dus géén GAS-boete en ook géén pv uitgeschreven voor de organisator van het Facebookevenement.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • yanis lebbad

    Wat een soap seg! Doe de club weer open! Laat de jeugd zich amuseren anders doen ze het in het geniep. Drugs zijn nu eenmaal niet meer weg te denken... Wel jammer..