Dan toch geen 25 euro bij eerste aanmaning: “Eerst gratis herinneringsbrief, daarna aanmaning”

Wie een boete krijgt betaalt maar beter meteen
James Arthur Wie een boete krijgt betaalt maar beter meteen
Schepen Filip Watteeuw (Groen) verklaarde tijdens de commissie mobiliteit dat er voortaan bij de eerste aanmaning een boete van 25 euro zou moeten betaald worden. Hij keerde daar echter op terug. “We zullen eerst een gratis herinneringsbrief sturen, pas daarna volgt de aanmaning. Er verandert op zich dus niets”, aldus Watteeuw. 

Op vraag van Sandra Van Renterghem (N-VA) antwoordde Watteeuw gisteren dat er sneller zou overgeschakeld worden op een administratieve sanctie van 25 euro. “En die 25 euro dekt zelfs onze kost niet”, zegt hij. 

Intussen is Watteeuw op zijn woorden teruggekomen. Hij stuurde naar alle raadsleden een bericht met meer duiding. ‘Het is niét zo dat er vanaf de eerste brief een kost in rekening zal gebracht worden. Het is wél zo dat we de terminologie op de brieven juister zetten dan nu het geval is. De eerste brief krijgt de titel “herinneringsbrief” in plaats van aanmaning. De tweede brief krijgt de naam aanmaning in plaats van tweede aanmaning. Het is pas bij deze brief dat er een bijkomende kost wordt aangerekend.” “Het huidige ritme van aanmaningen voor straatparkeren verandert dus niet. De termijnen blijven dezelfde als voorheen. Voor een retributie is dat 14 dagen. De herinneringsbrief volgt na 17 dagen zonder extra kosten. De aanmaningsbrief volgt na 42 dagen en kost 25 euro.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul geerts

    een veel te vroege aprilgrap, als ik zie dat automobilisten doodleuk blijven rondrijden met de gekende roze briefjes onder de ruitenwisser tot ze er van tussen regenen , dan vraag ik me af of extra kosten daar wat gaan aan veranderen. Zie nu, de maatregel wordt al teruggeschroefd , ja er zijn in Gent kiezers die men niet voor het hoofd mag stoten begrijp ik.

  • Marc Sierens

    Het draait enkel om het geld bij het stadsbestuur,spijtig voor de zelfstandigen maar het zal hun klanten kosten

  • Alex Vandevelde

    Watteeuw wil gewoon alle auto’s uit Gent. En liefst alle middestanders ! Hij hekelt die mensen! Zo kan hij later zijn eigen ideeën-projecten uitvoeren. !!!