Dan toch een parkeerkaart voor aannemers?

Geparkeerde aannemers op het Laurentplein.
Gianni Barbieux Geparkeerde aannemers op het Laurentplein.
Het ziet er naar uit dat er alsnog een parkeerkaart komt voor aannemers. Het stadsbestuur heeft zich geëngageerd om de juridische hindernissen weg te werken.

Sandra Van Renterghem (N-VA) probeerde al voor de vierde keer de parkeerregeling voor aannemers door de gemeenteraad te krijgen. Het was een belofte van de stad na de evaluatie van het circulatieplan meer dan een jaar geleden, maar er bewoog al die tijd maar weinig. Vandaag hebben heel wat centrumbewoners het moeilijk om pakweg een loodgieter of schrijnwerker te vinden. Die staan namelijk niet te springen om een werk uit te voeren zonder dat er parkeerplaats in de buurt is. Vandaag moeten ze op een officiële parkeerplaats parkeren vaak ver van de werf. In een ondergrondse parking parkeren, is evenmin een optie aangezien de meeste kleine vrachtwagens te hoog zijn.

“We zijn steeds voorstander geweest van een dergelijke aannemerskaart”, aldus schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). “Er is geen enkele andere stad waar zo’n kaart bestaat. Dat heeft te maken met juridische hindernissen. Zo kunnen we geen dubbele bestemming geven aan voorbehouden bewonersplaatsen. Dat moet eerst opgelost worden in het parlement, maar dat moet mogelijk zijn.”

Het voorstel van N-VA werd unaniem goedgekeurd in de gemeenteraad. “Ik hoop dat we eind dit jaar de eerste interventiekaart kunnen uitreiken”, aldus Van Renterghem. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.