Dan toch één maand Parkkaffee

MARCO EN NANI BLIJVEN NIET ONBEWOGEN BIJ MASSALE STEUN

Kampvuur, lichtjes en gezelligheid: dit jaar van 24 juli tot 20 augustus.
rv Josefien Tondeleir Kampvuur, lichtjes en gezelligheid: dit jaar van 24 juli tot 20 augustus.
Parkkaffee gaat volgende zomer toch 4 weken open. Na aanhoudende klachten van enkele buren hadden Marco Cassiman en Nani Rammant de handdoek in de ring gegooid. Maar er kwamen zoveel reacties van Parkkaffee-liefhebbers dat ze op hun besluit terugkomen. "Vier weken dit jaar, daarna zien we wel."

Meer dan 5.700 handtekeningen stonden al op de onlinepetitie 'wij willen Parkkaffee terug'. Er was ook al een Facebookgroep 'Parkkaffee moet blijven bestaan'. En op het bericht dat Nani en Marco zelf op Facebook zetten, waarin ze aankondigden ermee te stoppen, kwamen massaal veel reacties.


Het nieuws dat Parkkaffee voorgoed zou verdwijnen, sloeg dan ook in als een bom bij de vele duizenden sympathisanten.

Nani Rammant en Marco Cassiman laten hun bezoekers niet in de kou staan.
Wannes Nimmegeers Nani Rammant en Marco Cassiman laten hun bezoekers niet in de kou staan.

Positief

"Natuurlijk hebben al die reacties ons niet koud gelaten", zegt Nani. "We zijn werkelijk met verstomming geslagen over zoveel positieve reacties op ons Parkkaffee. En we zijn vooral ook blij dat zoveel mensen hun schouders zetten onder positieve acties. Zoveel warmte heeft ons zeker niet onberoerd gelaten. En dus hebben we besloten alsnog 4 weken Parkkaffee te organiseren. Van 24 juli, vlak na de Gentse Feesten, tot 20 augustus. Dat was het voorstel van de stad, en daar gaan we nu op in. We zullen wel zien wat het geeft."


In de beginjaren werd Parkkaffee maar één maand georganiseerd. De uitbreiding naar twee maanden kwam er na enkele compleet uitgeregende edities. Als het regent, komt er namelijk geen kat naar het openluchtevenement, en daar hadden Nani en Marco enkele keren ei zo na financieel hun broek aan gescheurd. Parkkaffee zal dit jaar dus 28 dagen open zijn, in plaats van 62. Nani en Marco kunnen alleen maar hopen dat het net die 28 dagen niet te veel regent.


Wat de toekomst brengt, valt nog niet te zeggen. "Parkkaffee privé verhuren in juni en september doen we al een paar jaren niet meer, dus nu sowieso ook niet", zegt Nani. "We gaan nu gewoon zien wat dit jaar geeft, en daarna evalueren. Wij zijn in elk geval erg blij en ook opgelucht dat er toch weer een Parkkaffee zal zijn. We kijken nu al uit naar al die blije mensen in onze tuin."


Wie uiteindelijk ultiem bemiddeld heeft, wordt niet verteld. Maar Nani en Marco hebben altijd gezegd dat het overleg met de stad vlot verliep.