Exclusief voor abonnees

Dagboek van zeven Oost-Vlaamse helden van hier: “Komt het wel goed, vragen patiënten vaak. Want wat moet je antwoorden?”

Matthieu Machiels en zijn vrouw Kelly Dierick, vrijwilligers bij het Rode Kruis.
rv Matthieu Machiels en zijn vrouw Kelly Dierick, vrijwilligers bij het Rode Kruis.
Er lopen dezer dagen een pak helden rond. Mensen die ervoor zorgen dat we geholpen worden in nood, maar ook de helpende handen achter de schermen verdienen een pluim. Een gevuld winkelrek, een leerling die online hulp kan vragen aan zijn leerkracht, een oudere vrouw die dankzij Facebook toch nog boodschappen krijgt, ook dat is tijdens de coronacrisis een kleine heldendaad. Zeven Oost-Vlaamse helden houden deze week hun dagboek bij. “Ik hoop dat het gevoel van solidariteit niet stopt na de crisis en dat we meer aandacht hebben voor de kwetsbaren in onze samenleving”, vertelt Veerle Nijs (42), vrijwillig coördinator van een online-hulpplatform. Lees hieronder hun relaas van maandag. De andere afleveringen vind je in dit dossier

1. Nathalie Van Dooren (25), verpleegkundige in het UZ Gent

Nathalie Van Dooren, aan de slag op een quarantaine-afdeling in het UZ Gent
RV Nathalie Van Dooren, aan de slag op een quarantaine-afdeling in het UZ Gent

Nathalie zit bij de centrale mobiele equipe in het UZ. Dat wil zeggen dat ze hooguit twee dagen vooraf weet op welke dienst ze zal meedraaien, en in welke shift. De voorbije twee weken stond ze op één van de quarantaine-afdelingen, waar de coronapatiënten liggen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen