Controleurs betrappen 212 vervuilers tijdens ‘week van de handhaving’

Archiefbeeld: Ivago-personeel doorzoekt afvalzakken
Gianni Barbieux Archiefbeeld: Ivago-personeel doorzoekt afvalzakken
Vorige week organiseerde de stad de jaarlijkse week van de handhaving. Dan voeren Ivago en de politie extra controles uit op sluikstorters en andere vormen van vervuiling. In totaal werden 212 inbreuken vastgesteld.

Het was de derde editie van de ‘week van de handhaving’. De nadruk lag dit jaar op huishoudelijk afval dat op verkeerde momenten wordt buitengezet, sluikstort, zwerfvuil en bedrijfsafval. Dat leverde resultaat op. In 127 gevallen werd bedrijfsafval foutief aangeboden, er waren 69 gevallen van sluikstort en 16 vaststellingen van fout aangeboden huishoudelijk afval.

Sluikstorters zijn normaal gezien moeilijk te klissen maar met 69 GAS-boetes en pv’s met bekende daders vallen de controles van vorige week als een succes te bestempelen.

De GAS-vaststellingen worden nu verder verwerkt door een sanctionerend ambtenaar van de Juridische Dienst, die GAS-boetes zal opleggen. Aan de GAS-boete kan ook een onkostenvergoeding van Ivago gekoppeld worden. De pv’s worden verder verwerkt door het parket. 

“De resultaten tonen aan dat handhaving nodig blijft om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. Wie onze stad vervuilt, mag dat ook voelen. Gent is een mooie stad, daar moeten we samen zorg voor dragen”, aldus burgemeester Mathias De Clercq.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.