Controle zwaar vervoer: 9.475 euro aan boetes geïnd

Illustratiebeeld.
Tim Van Damme Illustratiebeeld.
De Verkeersdienst van politiezone Gent hield woensdagnamiddag een gecoördineerde controleactie op het vrachtvervoer, op de R4 (J. Kennedylaan). De politie werkte tijdens deze actie samen met de Federale Wegpolitie, FOD Mobiliteit en Vervoer, Arbeidsinspectie en RVA. In totaal werden er voor 9.475 euro boetes uitgeschreven.

De politie controleerde vijf vrachtwagens en vier lichte vrachtauto’s. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Vier voertuigen waren overladen en dienden ter plaatse een administratieve inning te betalen. Zij moesten ook hun lading overladen op een ander voertuig om hun weg verder te zetten. 

 Eén Nederlandse vrachtauto met aanhangwagen was 21 procent overladen, op één as woog hij zelfs meer dan drie ton teveel. Twee chauffeurs hadden inbreuken op de rij- en rusttijden en dienden een onmiddellijke inning te betalen. Twee uitzonderlijke transporten waren niet in orde met de signalisatie inzake ‘Uitzonderlijk Vervoer (UV)’. Eén van deze transporten overschreed ook de toegelaten hoogte die hij volgens zijn vergunning UV. Daarnaast was één chauffeur aan het sms’en terwijl hij met de vrachtwagen reed, en één chauffeur was geen drager van de veiligheidsgordel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.