City Nest reageert op heisa rond Rasphuisstraat

“Gebouw lijkt in orde, maar is het niet”

De gebouwen in de Rasphuisstraat lijken in orde, maar zijn het niet, zegt City Nest.
Jeroen Desmecht De gebouwen in de Rasphuisstraat lijken in orde, maar zijn het niet, zegt City Nest.
De huurders van de appartementsblokken in de Rasphuisstraat deden woensdag hun beklag omdat ze collectief hun opzeg kregen van de nieuwe eigenaar van het gebouw. Ze noemden de geplande renovatiewerken ‘onnodig’. Eigenaar City Nest reageert nu: “Het gebouw lijkt in orde, maar is het niet. De verwarmingsketels bijvoorbeeld zijn niet reglementair, en er zijn zelfs geen rookmelders.”

De huurders van de Rasphuisstraat zijn boos. Hun gebouw werd recent verkocht, en de nieuwe eigenaar City Nest heeft de huurovereenkomsten collectief opgezegd, om het gebouw grondig te renoveren. “Onnodig, want dit gebouw is nog maar 25 jaar oud”, klonk het. “Bovendien zijn de werken compleet onnuttig. Ze willen bijvoorbeeld de kelder waterdicht maken, en er is niet eens een kelder.”

City Nest reageert nu. “Die gebouwen zien er inderdaad perfect in orde uit, maar ze zijn het niet”, zegt Piet Labeeuw. “In het enige gebouw lekt het dak. In beide gebouwen zijn de verwarmingsketels helemaal niet conform de veiligheidsvereisten. Het zijn er nog met een open vlam, dat mag helemaal niet. Alle elektriciteitsleidingen en verwarmingsleidingen moeten vervangen worden. Er zijn niet eens branddeuren van de appartementen naar de gang, laat staan rookmelders. Het dubbel glas is compleet verouderd. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

“Met City Nest doen wij zowat 200 projecten per jaar. En dus werken we met standaardformulieren. Er staat inderdaad: ‘waterdicht maken van de kelder, indien er een kelder aanwezig is’. Als dat niet zo is, doen we dat uiteraard niet. Maar we kunnen niet voor elk project een apart document opmaken.” City Nest koopt gebouwen op, en renoveert ze grondig, om ze daarna weer te verkopen of te verhuren. “Maar gebouwen die wij zelf verhuren, moeten perfect in orde staan. Dat is in de Rasphuisstraat dus niet zo. Die gebouwen zullen we renoveren en daarna verkopen. En we kunnen de huurders niet garanderen dat ze op een of andere manier voorrang zullen krijgen bij de nieuwe eigenaar.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • cindy van gampelaere

    Bij mij was dat ook zo. Waar ik 12 jaar geleden woonde werd het gebouw ook verkocht Door een agentschap en iedereen moest eruit. We hadden allemaal 7 maand om iets te vinden dus doe maar he.