Cirq wil zoveel mogelijk wereldrecords doen sneuvelen op Bata

Xavier Cloet (links) met enkele andere Cirq-adepten in het grootste hemd ter wereld en in een redelijk grote schoen
Gianni Barbieux Xavier Cloet (links) met enkele andere Cirq-adepten in het grootste hemd ter wereld en in een redelijk grote schoen
De grootste Croque Monsieur? Jongleren met acht basketballen? Een pint opendoen met een bulldozer? Andere zotte stunts? Dan zijn de mannen van Cirq naar jou op zoek. Dit jaar willen ze tijdens de Gentse Feesten zoveel mogelijk wereldrecords breken op wat voorlopig ‘Batastunt’ heet. Hoe zotter, hoe liever, en Cirq zorgt voor de omkadering.

Het mag intussen zelfs luidop gezegd worden, Batacratie – waarin op zoek werd gegaan naar de ultieme vorm van democratie tijdens de Gentse Feesten – was geen topeditie voor de mannen van Cirq. Batastunt heeft veel meer potentieel. Het wordt een zotte zomer, in de Willem de Beersteeg, dat weten ze nu al, bij Bata.

“We zijn op zoek naar zoveel mogelijk mensen die iets speciaal kunnen. Een oma die supersnel kan kantklossen, iemand die iets van 8 meter lang kan balanceren op zijn kin, iemand die vanuit een torenkraan een fles kan ontkurken, alles kan, alles mag. Het mag klein en mooi zijn, groot en wild, of zotter dan zot. Is er iemand die het wereldrecord wortel schrepen wil verbreken, dat ter nagedachtenis van Guust de Wortelschreper, in 2012 op 452 kilo werd gezet? Wij van Circq gaan zorgen voor alle mogelijke omkadering. We voorzien mensen, materiaal, veiligheidsvoorzieningen, hijskranen, desnoods een stoomboot. Maar we willen echt zoveel mogelijk wereldrecords breken. We willen het record van het aantal recordpogingen op 10 dagen tijd breken.”

Uiteraard zal Cirq zelf ook voor een paar stunts zorgen. “Zo staat het wereldrecord van de grootste croque monsieur vandaag bijvoorbeeld op 4 op 4 meter. Wij gaan voor 4 op 5 meter! Maar hoe meer inbreng we van buitenaf hebben, hoe leuker het uiteraard wordt.” Circq heeft alvast het grootste hemd-met-korte-mouwen ter wereld in zijn bezit, met het maatje 30x XL.

De Gentse Feesten starten dit jaar op vrijdagavond 19 juli. Of Cirq meteen ook voor het wereldrecord Gentse Feesten gaat, en doorfeest tot 29 augustus, is nog niet duidelijk.

Wie iets speciaals kan, iets leuk, iets opmerkelijk of gewoon wil meedoen, mag zich melden op stunt@cirq.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.