Chauffeur (27) die rood licht negeerde in Ledeberg, reed zonder geldig rijbewijs

Een van de wagens belandde bijna tegen een kebabzaak.
Wouter Spillebeen Een van de wagens belandde bijna tegen een kebabzaak.
De bestuurder (27) die deze ochtend in de Gentse deelgemeente Gentbrugge door het rood licht reed en een andere wagen raakte, had geen geldig rijbewijs, meldt het parket. Er vielen drie zwaargewonden, maar het levensgevaar bij de slachtoffers is geweken.

De zware aanrijding gebeurde rond 5.20 uur toen een chauffeur op de Brusselsesteenweg  wellicht aan hoge snelheid het rode licht negeerde ter hoogte van de Burvenichstraat. Een tweede voertuig dat uit de Burvenichstraat kwam gereden, kon de aanrijding niet meer vermijden. Door de klap belandde een van de auto's net niet tegen een kebabzaak.

Twee inzittenden van de auto, die door het rood reed, raakten zwaargewond. Ze zijn allebei 27 jaar oud en zijn beiden afkomstig uit Gent. De bestuurder (46) van de tweede wagen, eveneens afkomstig uit Gent, liep ook ernstige verwondingen op. Er was na de aanrijding sprake van levensgevaar bij twee van de slachtoffers, maar dat is inmiddels geweken. 

Volgens getuigen zou de bestuurder ook een wagen die voor het rode licht stond, links zijn voorbijgereden waardoor hij het ongeval veroorzaakte.

Een van de wagens wordt op de takelwagen gehesen.
Wouter Spillebeen Een van de wagens wordt op de takelwagen gehesen.

De Brusselsesteenweg was donderdagmorgen enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Rond 9.20 uur was het plaatsonderzoek van het parket en de politie afgerond en kon de rijbaan weer vrijgegeven worden.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunther Abers

  Lybaert takeldienst zijn regelrechte dieven.

 • Roger Rymen

  Waarom confisceert burgemeester Termont de auto van die verkeerscrimineel niet zoals die twee andere burgemeesters? Pamperpolitiek van SPA?

 • pat coens

  als ze nu eens de nummerplaten koppelen aan het rijbewijs en de verzekeringsmaatschappijen via een kruisbank afnemen van het rijbewijs is afnemen van de nr platen door de politie geen verkering de politie er op af sturen en inleveren ,ja ze kunnen er dan laten bijmaken maar met geen stempel en die worden snel onderschept via de camera's en bij inbreuk de wagen verbeurd verklaren en direct zou al veel oplossen

 • Erwin Vandriessche

  Wat voor zin heeft een rijbewijs nog? Als je geen hebt, rij je toch gewoon zonder, niet? Dit is de nieuwe mode tegenwoordig, geen rijbewijs en toch rijden maar! Gewoon celstraffen geven die ze effectief moeten uitzitten, zal de enigste oplossing zijn!

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Zo te zien naar de schade, welke snelheid reed die wagen?