Casher doet aankopen via een ‘gephishte’ bankrekening en is aangehouden

Illustratiebeeld : Via phishing worden bankgegevens ontfutseld
AP Illustratiebeeld : Via phishing worden bankgegevens ontfutseld
Een verdachte die GSM’s aankocht via de bankrekening van een slachtoffer, is tegen de lamp gelopen. De man kon vermoedelijk via phishing toegang nemen tot de bankrekening van slachtoffers. De man werd op 6 november 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en onder aanhoudingsmandaat gesteld.

Op 4 november 2019 werd in een multimediazaak een verdachte jongeman opgemerkt die problemen had met de betaling van zijn aankopen. De security besliste de politie erbij te halen.Uit een eerste onderzoek bleek dat betrokkene in aanmerking kwam voor phishing en besliste het parket Oost-Vlaanderen om de Federale Gerechtelijke Politie met het onderzoek te belasten. 

De verdachte, een 23 jarige Nederlander, is vermoedelijk een ‘casher’. Hierbij wordt via een list toegang genomen tot de bankrekening van het slachtoffer, om dan vervolgens zijn saldo te plunderen via bijvoorbeeld aankopen in winkels. De ‘cashers’ staan in voor het anoniem afhalen van de gelden van de bankrekening. Dit kan door overschrijvingen, aankopen in (online) winkels, uitgaven in casino’s,…De verdachte werd voor de onderzoeksrechter in Gent geleid en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.