Canadees introduceert Fit Hop voor iedereen

fithop in Azalea Gent
Wannes Nimmegeers fithop in Azalea Gent
De voorbije twee weken doorkruiste de Canadees Niko Sofianos Gent en omstreken om Fit Hop te introduceren. Hij gaf les in verschillende lagere scholen, maar kreeg ook de senioren van het Open Huis Azalea in Sint-Amandsberg aan het bewegen.

Niko Sofianos was twee jaar geleden ook al in Gent, en raakte verknocht aan onze stad. Dus is hij hier nu terug, en in het najaar – of ten laatste volgende lente – staat hij hier terug. Niko was ooit Mister Intercontinental Canada, maar legt zich al jaren toe op Fit Hop. “Dat is een combinatie van hiphop, fitness, yoga, meditatie en muziek maken”, legt hij uit. “In Canada geef ik les aan iedereen, van crèches tot bedrijven. In Gent had ik tot nu vooral lagere scholen gedaan, het Open Huis waren mijn eerste Belgische senioren.” Sofianos ging ook langs in scholen voor kinderen met een beperking. “Zij die het het moeilijkst hebben op school, blijken de beste leerlingen bij Fit Hop, omdat ze mogen bewegen en muziek maken. Dat kan gewoon met het eigen lichaam. Je hartslag bijvoorbeeld is muziek, elk heeft zijn eigen ritme.”

Alle info: www.fithop.com

fithop in Azalea Gent
Wannes Nimmegeers fithop in Azalea Gent
fithop in Azalea Gent
Wannes Nimmegeers fithop in Azalea Gent
fithop in Azalea Gent
Wannes Nimmegeers fithop in Azalea GentReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.