Campagne Rosa voert actie ’14 euro voor iedereen’ in Veldstraat

De actievoerders deelden hun bezorgdheden met de passanten in de Veldstraat.
Yannick De Spiegeleir De actievoerders deelden hun bezorgdheden met de passanten in de Veldstraat.
In de Veldstraat gingen leden van Campagne Rosa zaterdagnamiddag de hort op om shoppers te overtuigen dat winkelbedienden recht hebben op een minimum bruto uurloon van 14 euro.

“In een hele carrière komen winkelbedienden nooit aan een bruto uurloon van euro of omgerekend een bruto maandloon van 2.300 euro. Niet toevallig is dit een overwegend vrouwelijke sector. Dit geldt zowel voor grote ketens als H&M als voor kleinere ketens”, klinkt het.

Met de actie klagen ze de lage lonen aan in de sector en kondigen ze hun jaarlijkse Gentse Mars tegen Seksisme aan op 14 maart. Dit jaar staat de mars in het teken van ‘Equal Pay - Decent Pay - Minimum €14’

Rebekka Coppens van Campagne Rosa en zorgkundige verklaart: “Sectoren en jobs waar voornamelijk vrouwen werken, zijn de laagstbetaalde sectoren en werken massaal met deeltijdse contracten. Ruim 70 procent van de werkenden in de 10 procent laagste lonen, zijn vrouwen.”

Door actie te voeren in de Veldstraat hoopt Campagne ROSA haar betoging op 14 maart in de aandacht te zetten bij het winkelpersoneel maar ook bij de passanten.