Cafébazen drukken ‘fake news’ de kop in: “Neen, de Overpoortstraat sluit niet”

De Overpoortstraat sluit niet
Wannes Nimmegeers De Overpoortstraat sluit niet
Nu de coronamaatregelen plots een pak strenger worden, weet eigenlijk niemand nog goed wat wel en niet mag. Een flauwe plezante lanceerde op sociale media dat de Overpoortstraat gesloten zou worden. “Complete onzin”, reageert Tim Joiris van de Gentse Tappers. “Maar het gerucht verspreidt zich wel snel.”

Alle evenementen met meer dan 1.000 aanwezigen worden officieel verboden. Maar het gaat dan wel om indoor evenementen, binnen dus. Toch doet nu volop het gerucht de ronde dat de Overpoortstraat sluit. Onder de studenten heerst nu complete verwarring.

“Laat mij duidelijk zijn”, zegt Tim Joiris van de Gentse Tappers. “Het is ‘fake news’. Neen, de Overpoortstraat sluit niet. En ook de cafés in de straat blijven gewoon open. Er is geen enkele reden om te sluiten. Er is geen enkel café waar meer dan 1.000 man binnen kan, en alles wat in de buitenlucht gebeurt, kan geen kwaad.” Joiris wordt overspoeld door berichten met de vraag of het klopt dat de feeststraat bij uitstek sluit omwille van corona, en hoop het gerucht snel de kop in te drukken. “Nogmaals: in de Overpoortstraat verandert er niks.”