C.R.A.S.H.-controle van Gentse politie: vijf procent bestuurders onder invloed van alcohol

Illustratiebeeld.
Andreas Arnold/dpa Illustratiebeeld.
De Gentse politie heeft afgelopen weekend opnieuw een zogenaamde C.R.A.S.H.-controle gehouden. Daarmee willen de Gentse flikken de alarmerende cijfers van alcohol- en druggebruik in het verkeer terugdringen. Vijf procent was onder invloed.

De controle werd vrijdag voor de gelegenheid bijgewoond door Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en burgemeester Mathias De Clercq. Over hun overleg kan u hier meer lezen.

De twee heren zagen hoe de politie via ‘sampling’ bestuurders controleerde op de Deinsesteenweg in Drongen. Erna verplaatste de controle zich naar de Corneel Heymanslaan, vlakbij de Ghelamco Arena waar de partij tussen Gent en Standard net afgelopen was. In de vroege uurtjes werd gecontroleerd op de buitenring in Zwijnaarde.

De politie betrapte op de drie locaties twintig bestuurders die te veel gedronken hadden. In totaal werden 394 bestuurders gecontroleerd. Dat maakt dat 5,1 procent onder invloed van alcohol was. Drie personen hadden zo veel gedronken, dat ze hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen moesten afstaan.

Er werd niemand betrapt onder invloed van drugs. Die vond plaats van 20.15 uur tot 02.45 uur op de Deinzesteenweg, Corneel Heymanslaan en de R4 (Buitenring Zwijnaarde).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.