Buurtcomité ‘Van Dampoort tot Campo Santo’ geeft eisenpakket aan burgemeester: “Weg met hardrijders en drugdealers, en meer groen”

Burgemeester De Clercq ontvangt de petitie van het buurtcomité
VDS Burgemeester De Clercq ontvangt de petitie van het buurtcomité
“De stad wil meer burgerparticipatie? Wel, hier hebben ze wat ze vragen.” Het buurtcomité ‘Van Dampoort tot Campo Santo’ heeft een eisenbundel samengesteld voor de toekomst van hun wijk. Die hebben ze - met 180 handtekeningen - overhandigd aan burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).

Burgemeester Mathias De Clercq ontving een delegatie van de wijk op het stadhuis en luisterde naar de grieven van de bewoners. “Wij zijn een groeiende, heel actieve en samenhangende buurt in Sint-Amandsberg”, zegt Claudine Lybaert namens het buurtcomité. “Eigenlijk is ons buurtgevoel gegroeid uit de Boerenmarkt die hier al jaren doorgaat. Onze wijk heeft zich nu verenigd in een buurtcomité. We zijn nog in opstart, maar hebben toch al een wensenpakket voor de stad klaar. Met de heraanleg van de Spitaalpoortstraat en de Serafijnstraat in het vooruitzicht, vonden we het belangrijk onze wensen aan de stad over te maken. Het bestuur wil meer burgerparticipatie? Wel, hier hebben ze wat ze vragen.”

“We hebben 25 wensen die over verschillende bevoegdheden gespreid zijn, en daarom geven we ze aan de burgemeester. Hij moet ze dan maar bezorgen aan wie ervoor bevoegd is. Wij vragen bijvoorbeeld meer veiligheid. Dat gaat van overdreven snelheid van auto’s tot drugsdealen in onze buurt. Er zijn enkele donkere plekjes waar dat gebeurt. Door meer licht en betere infrastructuur kan dat opgelost worden. We willen ook een nettere buurt, waar sluikstorten écht wordt aangepakt. We willen meer groen, en vooral meer gevarieerd groen, en een beter onderhoud van de groenzones die er zijn. En zo zijn er nog wel een reeks wensen. Wij zijn een warme buurt, die ziet dat het beter kan.”

De burgemeester ontving de bewoners hartelijk, met extra aandacht voor de kindjes die mee waren. “Ik kan luisteren naar jullie grieven, maar kan uiteraard vandaag niks beloven”, aldus De Clercq. “We zullen met de schepenen en de diensten bekijken wat mogelijk is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.