Buurtbewoners feesten op de geknipte Bargiebrug

Feest op de Bargiebrug. "Wij zijn graag geknipt", klinkt het
VDS Feest op de Bargiebrug. "Wij zijn graag geknipt", klinkt het
Het gaat er gezellig aan toe op de Bargiebrug, ook wel de Phoenixbrug genoemd. Die brug werd in 2017 ‘geknipt’, en een pak buurtbewoners van de Brugse Poort geven nu aan daar blij mee te zijn. De Turkse Gentenaars waren opvallend afwezig.

“Onze wijk is het beu om gepolariseerd te worden”, klinkt het uit vele monden. “Alle politieke partijen hebben wel een mening over onze ‘knip’, maar die lost helemaal niet alle problemen in de wijk op. Toch zijn wij hier alvast blij met de knip, en we willen dat die behouden blijft. Het is rustiger in de Bevrijdingslaan, leefbaarder, aangenamer. Dus ja, wij zijn graag geknipt!” Er was muziek op de brug, ‘de clown die kindjes haat’, drank, hapjes en zelfs een kapper, onder het motto: “De knip is de meest geknipte plaats om haar te knippen”. Er was zelfs iemand die de hele meute continu aanmaande de baan vrij te houden voor bussen, taxi’s en fietsers.

De clown die kindjes haat was er ook
VDS De clown die kindjes haat was er ook
Wij zijn graag geknipt, aldus de Feestneuzen
VDS Wij zijn graag geknipt, aldus de Feestneuzen

Opvallend: de Turkse Gentenaars, waarvan er toch heel wat in de Brugse Poort wonen, waren er niet. Het is dan ook algemeen geweten dat de meesten van hen tégen de knip(s) zijn. Edmond Cocquyt van Open Vld, een partij die specifiek deze knip weg wil, was er wél. “Niet uit symphatie, gewoon om te zien wie er allemaal niet op mij gaat stemmen”, zegt hij. “Ik vind deze knip onzin. De Bevrijdingslaan is een handelsstraat. Die moet niet rustig zijn, daar moet veel volk komen. Ik ben voor het handelsapparaat, en dus tegen de knip. Aangenamer voor fietsers? Dat zal wel, maar er zijn meer mensen dan alleen fietsers.”

Haar knippen op de knip
VDS Haar knippen op de knip

De actie krijgt wel meteen navolging. Volgende dinsdag is er een gelijkaardige actie aan het Rabot, aan het Griendeplein. Die heet: “Wij zijn ook graag geknipt”. Want ook die knip staat ter discussie in verschillende verkiezingsprogramma’s.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ive DeSmet

    heel plezant zo! in plaats van 15min onderweg naar mijn werk 25min! lekker gezond voor de luchtkwaliteit waar iedereen moet omrijden