Buurman overlijdt thuis: Gentse Feesters blijven stil terwijl begrafenisondernemer zijn werk doet

Een lijkwagen in de Feestenzone, een vreemd constrast
RV Een lijkwagen in de Feestenzone, een vreemd constrast
Op het Beverhoutplein hebben ze zaterdagavond de vreemdste onderbreking ooit meegemaakt. Eén van de buren was thuis overleden, en moest rond 23.30 uur worden opgehaald. “We hebben het optreden stilgelegd en een minuut stilte gehouden”, zegt organisator Marc Mornie.

De Gentse Feesten gaan door in een stad waar uiteraard ook gewoon mensen wonen. En dat zorgde zaterdagavond voor een vreemde situatie. Eén van de buren van Place Musette was thuis overleden. Zijn lichaam werd rond 23.30 uur opgehaald. “Het was tijdens de pauze dat we een lijkwagen zagen toekomen”, zegt Marc Mornie. “Heel vreemd was dat. We hebben dan gewacht om het optreden opnieuw te laten starten tot die wagen was weggereden, en hebben dan ook nog een minuut stilte in acht genomen. Het contrast met de Feesten is dan opeens wel heel groot.” De man in kwestie was een vaste klant op het Beverhoutplein, de organisatie is dan ook erg aangeslagen door het gebeuren.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carolien Krijnen

  Wij waren erbij. De lijkwagen reed ons stapvoets doch rakelings voorbij. Het was een heel aangrijpend moment.

 • Patricia De Beule

  Heel mooi van de organisatie. Respect ! Mijn oprechte deelneming en veel sterkte aan de familie en vrienden.

 • Johan Vervaeck

  Heel veel respect en medeleven met jou Kimberly. Op zo'n momenten ontdek je wie je echte vrienden zijn. Ze zullen vrienden blijven voor het leven, da's zeker.

 • Filiep Lapeire

  Er bestaat toch nog respect, proficiat hiervoor en medeleven en sterkte aan familie en vrienden van de overledene.

 • MYRTHE PASS

  @Romy Verhogen: Wat heeft Tomorrowland hiermee te maken? Ook je denkwijze klopt hier niet. Er heerst juist heel veel solidariteit binnen het festival Tomorrowland.