Burgerbeweging veilt miniatuurversie poutrel Korenmarkt

Het kunstwerk HD 400 op de Korenmarkt wordt door de Gentenaars smalend omschreven als 'de poutrel'.
Wannes Nimmegeers Het kunstwerk HD 400 op de Korenmarkt wordt door de Gentenaars smalend omschreven als 'de poutrel'.
Als aanklacht tegen “600.000 euro weggegooid belastingsgeld” heeft de burgerbeweging Gent Wake-Up een miniatuurversie van kunstwerk ‘HD 400’ (poutrel in de volksmond, red.) op de Korenmarkt te koop aangeboden via 2dehands.be.

De veiling loopt af op 13 oktober 2018 en de minimum-vraagprijs is 250 euro. “Aan de winnaar van de veiling wordt het unieke schaalmodel van Gents kunstenaar Thierry Bonnaffé overhandigd op zondag 14 oktober. De opbrengst gaat naar Baby-Nest, een vzw ontstaan in de Bloemekenswijk in Gent, met als doel kansarme (zwangere) moeders een baby-uitzet te bezorgen”, klinkt het op de Facebookpagina van Gent Wake-Up.

De Gentse Kunstenaar Thierry Bonnaffé heeft van de poutrel op de Korenmarkt één schaalmodel gemaakt onder een mooie stolp, een symbolische aanklacht tegen een werk dat “technisch en filosofisch niet in orde is”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.