Burgemeester Mathias scoort opmerkelijk goed

Met nog niet eens alle Gentse stemmen geteld blijkt burgemeester Mathias De Clercq de beste score van alle lijstduwers te halen voor de kamer. Nochtans heeft hij nauwelijks campagne gevoerd.

De Clercq stond niet te springen om de federale lijst te duwen. Hij heeft zijn handen immers vol met het burgemeesterschap in Gent. Hij deed het toch, onder lichte druk van zijn partij, en scoort nu opvallend goed. Met (voorlopig) 13.789 stemmen haalt hij meer binnen dan al zijn concullega-lijstduwers. Het valt trouwens op dat op federaal niveau de Open Vld in Gent erg goed scoort. Ze halen ruim 19 procent, terwijl andere liberale steden, zoals het Mechelen van Bart Somers, zich tevreden moeten stellen met een score rond de 14 procent.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy van den Abeele

    Ik heb vorig jaar Matthias voor u gestemd als Burgemeester maar nu dat je met de groene samengewerkt hebben mijn bedenkingen erbij Ik zal geen stem meer uitbrengen voor u Matthias