Burgemeester leest voor, leerlingen hopen op koningin volgend jaar

Mathias lees voor in basisschool De Loods.
Wannes Nimmegeers Mathias lees voor in basisschool De Loods.
Het is voorleesweek, en daar ontsnapt ook burgemeester Mathias De Clercq niet aan. Maandagmorgen las hij voor in basisschool De Loods in de Patrijsstraat. De kinderen maakten daar handig gebruik van om hem een brief mee te geven, bestemd voor koningin Mathilde, om haar alvast uit te nodigen voor volgend jaar.

Veel moeite kostte het hem duidelijk niet, dat voorlezen. De burgemeester is het dan ook gewoon, zijn kinderen Cezar en Giulia zijn nog maar 7 en 5 jaar oud. De kinderen van De Loods waren ouder: 10 en 11, of het vijfde en zesde leerjaar. Mathias De Clercq las voor uit ‘Het Geheim van de Keel van de Nachtegaal’. Niet zomaar snel een kort verhaaltje, maar een heel boek, met overgave, en met vragen tussenin. “Zijt gij al verliefd?”, bijvoorbeeld. Waarop de 10-jarige naast hem antwoordde: “Nee, ik ben al getrouwd”. 

Na de sessie overhandigden de leerlingen een brief aan de burgemeester, bestemd voor koningin Mathilde. Want ook zij leest voor, zo zagen ze in het nieuws. En de kinderen weten dat de burgemeester wel eens in contact komt met het koningshuis. In de brief leggen ze de koningin uit dat boeken op hun school heel belangrijk zijn. Ze nodigen Mathilde uit om volgend jaar naar De Loods te komen tijdens de Voorleesweek. De brief werd netjes in een enveloppe gedaan en officieel verzegeld. En nu hopen op een antwoord.

Mathias lees voor in basisschool De Loods.
Wannes Nimmegeers Mathias lees voor in basisschool De Loods.
De burgemeester leest voor.
VDS De burgemeester leest voor.
De brief voor de koningin.
RV De brief voor de koningin.
De enveloppe voor het paleis wordt netjes verzegeld.
RV De enveloppe voor het paleis wordt netjes verzegeld.
Burgemeester De Clercq mag postbode voor het paleis zijn.
RV Burgemeester De Clercq mag postbode voor het paleis zijn.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.