Burgemeester en schepencollege naar Oostende op werkdriedaagse

Het nieuwe stadsbestuur van Gent
Wannes Nimmegeers Het nieuwe stadsbestuur van Gent
De nabije toekomst van Gent, die wordt in Oostende geschreven. Zondag, maandag en dinsdag zit burgemeester Mathias De Clercq met al zijn schepenen aan zee om de grote lijnen voor de komende zes jaar uit te zetten.

Een driedaagse van de bestuurders van de stad, het is traditie geworden bij de start van een nieuwe legislatuur. Ook nu trekt de burgemeester met zijn troepen naar zee, naar Oostende meer bepaald. Sommigen gaan met de auto, anderen met de trein, en minstens een schepen overweegt zelfs de fiets te nemen.

“Een bestuursakkoord hebben we al, en dat gaan we nu vertalen naar beleidsnota’s en een financieel meerjarenplan”, zegt De Clercq. “We maken dus echt een missie voor de stad. We krijgen daarvoor externe begeleiding van StreetwiZe. En ook belangrijk: we gaan kijken hoe we de Gentenaars zoveel mogelijk inspraak kunnen geven in het beleid.”

Kicker-tornooi als teambuilding

Toch zal er niet alleen gewerkt worden aan zee. Er is ook tijd voor ontspanning en teambuilding. Zo staat er zondag een wandeling op het programma onder de noemer ‘verhalen en garnalen’. En De Clercq heeft ook iedereen uitgedaagd voor een kicker-tornooi. De Clercq liet eerder al optekenen een kei te zijn in tafelvoetbal, en zal dat nu dus moeten bewijzen.

Wie denkt op straat te kunnen komen zonder politici tegen het lijf te lopen, is er trouwens aan voor de moeite. Alleen de burgemeester en de schepenen – met één kabinetsmedewerker per partij – mogen mee. De gemeenteraadsleden blijven thuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.