Burgemeester danst in traditionele kledij tijdens de Gentse Feesten... of toch iets dat daarop moet lijken

bal 1900
Wannes Nimmegeers bal 1900
Een niet te versmaden traditie op de Gentse Feesten is het vermaarde Bal 1900. Heel wat dekenijen en organisatie hullen zich in traditionele kledij en zakken naar de Kouter af voor een vrolijk bal op live muziek.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is ook traditie dat de burgemeester daar de openingsdans voor zijn rekening neemt. Mathias De Clercq– netjes in ‘pittelair’ – mocht dat doen met Feestenburgemeester Annelies Storms. Maar de burgemeester ging lichtelijk de mist in. Want in tegenstelling tot Storms kent Mathias duidelijk niks van klassieke dans. Hij stuntelde maar wat en draaide een beetje rond, en was vooral blij als hij van de dansvloer mocht verdwijnen. Niet dat hij het initiatief geen warm hart toedraagt. “Maar dansen is niet zo mijn ding”, lachte hij achteraf. Het feestje op de Kouter ging nog door tot na 23 uur.

bal 1900
Wannes Nimmegeers bal 1900
bal 1900
Wannes Nimmegeers bal 1900
bal 1900
Wannes Nimmegeers bal 19001 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Sierens

    Een droevig figuur die burgemeester van Gent