Buitenzwembaden en -terras Rozebroeken heropenen zaterdag: “Goede wil getoond, klanten mogen niet langer dupe zijn”

Rozebroeken Gent


Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozenbroeken.
Thomas Sweertvaegher Rozebroeken Gent Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozenbroeken.
Het zwembad LAGO Rozebroeken heropent op 18 mei het buitengedeelte, dat gesloten werd na een vonnis van de rechtbank. Dat kan, want Rozebroeken sloot dat vrijwillig. “Wij zijn niet veroordeeld voor geluidsoverlast, wel voor inbreuken qua ruimtelijke ordening”, zegt centrummanager Philippe De Cock. “We hebben onze goede wil getoond, maar de onderhandelingen met de klagende buur blijven aanslepen. Onze klanten mogen niet langer de dupe zijn.”

Rozebroeken kan het buitengedeelte gewoon heropenen. De sluiting ervan eind maart was een vrijwillige actie van de centrummanager. “Wij hebben met de sluiting van het buitengedeelte onze goede wil getoond naar de buur die klachten had over geluidsoverlast”, legt Philippe De Cock uit. “We zijn onderhandelingen met hem begonnen om te zien wat mogelijk was om de situatie te ontmijnen. We hebben voorstellen gedaan, en een tegenvoorstel gekregen. Alleen blijven die onderhandelingen aanslepen, en de voorstellen liggen nog mijlenver uit elkaar. Ja, we willen blijven onderhandelen met de bewuste buur, maar onze klanten mogen niet langer de dupe zijn. Dus heropenen we het buitengedeelte. Laat ons vooral niet vergeten dat Rozebroeken niet veroordeeld werd voor geluidsoverlast, wel voor een vermeende bouwovertreding.”

Geen geluidsoverlast

En dus kan er vanaf 18 mei weer buiten gezwommen worden. Het management neemt daarmee wel een risico. De rechter oordeelde dat het buitengedeelte moet worden afgebroken binnen de zes maanden na betekening van het vonnis. Maar tot op vandaag betekende de klager het vonnis niet, waardoor de termijn nog steeds niet loopt. “Door te heropenen riskeren we dat hij alsnog betekent”, zegt De Cock. “Maar nogmaals, in het vonnis staat duidelijk dat er geen sprake is van geluidsoverlast. De eisen die de buur stelt, moeten dan ook een beetje binnen proportie zijn, vinden wij. We willen blijven onderhandelen, maar niet meer ten koste van onze klanten. Die zien de zon, en ze willen buiten. Terecht. De kans bestaat dat de onderhandelingen daardoor nu moeilijker verlopen. Maar wij hebben de voorbije weken duidelijk onze goede wil getoond om tot een constructieve oplossing te komen. Alleen zijn we nu op een punt gekomen dat we de onderhandelingen en de sluiting niet langer kunnen en willen combineren. Het voorstel en het tegenvoorstel liggen te ver uit elkaar, en aan dit tempo kunnen we met Kerst nog niet openen.”

In beroep

Als de buur nu toch het vonnis zou betekenen, dan gaat S&R Rozebroeken in beroep. Dat is iets wat de stad sowieso al zal doen. “Dan haken wij ons mee vast aan die beroepsprocedure”, zegt De Cock. “De juristen van stad zijn er rotsvast van overtuigd dat de Rozebroeken wél conform het ruimtelijk uitvoeringsplan en het bijzonder plan van aanleg is gebouwd, en dat de veroordeling in beroep dus ongedaan zal worden gemaakt. Hopelijk beseft de klagende buur dat ook.”

Er wordt dus heropend, op 18 mei. Het zwemparadijs én de buitenbaden zijn in het weekend geopend vanaf 9 uur. Tijdens vakanties vanaf 10 uur en op schooldagen vanaf 13.30 uur. Na openingstijd worden de buitenbaden afgedekt om zo warmteverlies tijdens de nacht te beperken.

Rozebroeken.
Wannes Nimmegeers Rozebroeken.
Het buitendeel van Rozebroeken
KOS / S&R Het buitendeel van Rozebroeken
De buitenspeeltuin van Rozebroeken
KOS / S&R De buitenspeeltuin van Rozebroeken2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Lysens

    Tja wie weet, na 3 jaar uitstellen aanvragen, in beroep gaan om later cassatie aan te vragen in afwachting van een nietig verklaring door een procedure fout en het komt wel in orde. De advocaten gaan wel meer verdienen dan het gans zwembad waard is maar dat pak je er maar bij want ondertussen is het oude zwembad toch vervallen en kan je bij hun gaan zwemmen.

  • luc verriest

    Pas op! In het land dat geregeerd wordt door drukkingsgroepen en procedures, heeft deze klager wellicht nog zeven mogelijke procedures om verder dwars te liggen;