Buffalo's ontdekken circulatieplan met gids Watteeuw

TRAINER VANHAEZEBROUCK WIL DAT AA GENT-SPELERS NIEUWE VERKEERSSITUATIE KENNEN

Schepen Filip Watteeuw wijst de spelers de weg door de straten.
James Arthur Schepen Filip Watteeuw wijst de spelers de weg door de straten.
Het circulatieplan geldt voor iedereen, dus ook voor stervoetballers. Trainer Hein Vanhaezebrouck vond het dan ook nodig dat zijn Buffalo's de nieuwe verkeerssituatie in Gent leerden kennen, voor ze allerlei capriolen uithalen met hun auto's. Hij belde naar het stadhuis met de vraag of mobiliteitsschepen Filip Watteeuw zelf een woordje uitleg kon geven. En zo geschiedde.

Het circulatieplan is sinds maandag van kracht en zorgde meteen voor heel wat verwarring. Voor AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck het ideale moment om zijn spelers er wegwijs in te maken. Resultaat: de hele bende - voetballers, trainers en staf - werd op fietsen van Max Mobiel gezet en fietste van het oefencomplex aan de Warmoezeniersweg via de Muinkkaai naar de Zuid, zo via de Tweebruggenstraat naar de Visserij, langs de Van Eyck en de Baudelokaai naar het Baudelopark.

Trainer Hein Vanhaezebrouck en zijn staf reed ook mee.
James Arthur Trainer Hein Vanhaezebrouck en zijn staf reed ook mee.

"Auto hier niet nodig"

Aan de Ottogracht hield de karavaan halt en legde Filip Watteeuw uit wat een 'knip' is. De Buffalo's kregen ook nog een plannetje in handen gestopt met de nieuwe verkeerssituatie. Vooral Danijel Milicevic was geïnteresseerd. Hij is dan ook een fervent fietser. "Ik woon in de buurt van de Aula en in de stad doe ik zowat alles met de fiets. Alleen als ik ver weg moet, neem ik de auto. Dus ja, ik vind het wel leuk om met de groep door de stad te fietsen." Ook Vanhaezebrouck zelf genoot duidelijk van de tocht. "Ik woon in de Vlaamse Ardennen, dat is wel wat anders om te fietsen", knipoogde hij. "Maar mocht ik in een stad als Gent wonen, waar alles zo dichtbij is, ik zou meteen een fiets kopen, want een auto heb je hier niet nodig."

Derde keer op fiets

De groep fietste daarna door naar de O'Learys Sportsbar voor een namiddag teambuilding. "We doen elke week wel iets leuk, het is heus niet de eerste keer dat we op de fiets kruipen", zei Vanhaezebrouck nog.


Nochtans gold dat precies niet voor iedereen. Anderson Esiti kroop nog maar voor de derde keer in zijn leven op een fiets, vertelde iemand uit de groep stiekem. Ook opmerkelijk: Max Mobiel leverde behalve fietsen voor iedereen ook fietshelmen, maar die bleven ongebruikt in het oefencomplex achter. "Het is hier veilig genoeg om zonder helm te fietsen", klonk het laconiek.