Broodjeszaak moet na één week sluiten: “Ik schenk al mijn broodbeleg aan gezinnen in nood”

Mathieu overhandigde vandaag kilo's broodbeleg aan De Sloep.
RV Mathieu overhandigde vandaag kilo's broodbeleg aan De Sloep.
Amper één week kon Mathieu Van Dormael (23) zijn broodjeszaak en snackbar Tartino op de Blandijnberg runnen, daarna moesten de deuren alweer dicht wegens de coronacrisis. “Die eerste week was geweldig. We hebben echt goed gedraaid, beter dan verwacht. Maar nu blijven we natuurlijk zitten met dozen vol salades. Omdat ik die echt niet in de vuilnisbak wil gooien, schenk ik ze allemaal aan vzw De Sloep”, zegt hij.

“Ik had maanden naar de opening toegeleefd”, zegt Mathieu. “Op 9 maart openden de deuren voor de eerste keer. Een week later moesten we om de veiligheid van de klanten te garanderen alweer sluiten. De scholen zijn bovendien gesloten en daardoor zijn er voor ons en de omliggende horecazaken toch geen klanten meer. Onze frigo’s zitten vol salades die ik niet meer verkocht krijg. Het gaat bijvoorbeeld om zes kilo tonijnsla, vier kilo krabsla en nog vele kilo’s aan andere salades. Goed voor ruim 20 kilo in totaal.” 

Vandaag ging Mathieu de dozen afgeven bij vzw De Sloep. Die Gentse vereniging ontfermt zich over ouders met jonge kinderen die het moeilijk hebben. Zij waren alvast dolblij met de gift. Mathieu hoopt zijn zaak zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

De gloednieuwe snackbar moest al na een week dicht.
RV De gloednieuwe snackbar moest al na een week dicht.