Brasserie Bridge wint eerste Geiwene Foersjet

Michael en zijn chef-kok Yoeri Labie krijgen de eerste Geiwene Foersjet van jurylid Luk De Bruyker.
Foto James Arthur Michael en zijn chef-kok Yoeri Labie krijgen de eerste Geiwene Foersjet van jurylid Luk De Bruyker.

Michaël Van Langenhove van de Bridge op het Sint-Baafsplein en zijn kok Joery Bodie mogen de allereerste Geiwene Foersjet in hun zaak hangen. Zij hebben volgens een professionele jury de allerbeste Gentse Stoverij. "Klaargemaakt met lever en niertjes, en bier natuurlijk", knipoogt Michaël. Je krijgt ze voor 22 euro geserveerd met verse frietjes, verse pickels en een slaatje. Het idee voor de Geiwene Foersjet komt van Luk De Bruyker, Pierke Pierlala, in de kader van de Week van het Gents. "Ik was 'vree content' dat er direct 15 zaken wilden meedoen", zegt hij. Omdat er op één dag gekookt moest worden in de Hotelschool haakten er uiteindelijk nog 7 zaken af. Christophe Peeters, Annelies Storms, Luk De Bruycker, Eddy Levis, Ellen Bruyninckx, Jan Mathijs en Agnes Goyvaerts proefden op 29 november elk zowat een kilo stoverij, telkens in sappig Gents gepresenteerd door de zaakvoerder, en ook daar stonden punten op. Volgend jaar komt er weer een Geiwene Foersjet, vermoedelijk met Waterzooi. (VDS)