Brandwondencentrum UZ Gent klaar voor oudjaar: “Geen extra personeel, wel lijsten om indien nodig bedden vrij te maken”

Tijdens de overgang van oud naar nieuw steken heel wat mensen vuurwerk af.
rv Tijdens de overgang van oud naar nieuw steken heel wat mensen vuurwerk af.
Op het brandwondencentrum van het UZ Gent zijn ze ondertussen voorbereid voor de nacht van oud op nieuw. “Er wordt geen extra personeel ingezet”, weet hoofdverpleegkundige Stijn Witdouck. “Wel hebben we lijsten gemaakt van patiënten die eventueel naar een andere afdeling kunnen verhuizen, moest dat nodig zijn.”

Tijdens de overgang van oud naar nieuw steken heel wat mensen vuurwerk af. Een feestelijke traditie, maar niet zonder gevaar: naast het risico voor persoonlijke letsels en brand, hebben ook heel wat huisdieren last van het spektakel. Toch leidt dat niet noodzakelijk tot meer opnames. “Het ene jaar wel, het andere dan weer niet”, zegt hoofdverpleegkundige Stijn Witdouck. “We hebben daarom besloten om geen extra personeel in te zetten.”

Om indien nodig meer patiënten op te vangen, heeft het personeel van het brandwondencentrum lijsten opgemaakt van patiënten die eventueel kunnen verhuizen naar een andere afdeling. “Dat is het voordeel van zo’n groot ziekenhuis te zijn: sommige patiënten kunnen we bijvoorbeeld tijdelijk opvangen op intensieve zorgen. Zo komen er bedden vrij op onze afdeling.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.