Brandweer waarschuwt voor valse inspecteurs

De brandweerzone Centrum roept de inwoners op om extra waakzaam te zijn voor valse brandweerinspecteurs. Woensdag kreeg de preventiedienst een klacht van een ongeruste burger na een bezoekje van een 'controleur'.


De politie waarschuwde al voor valse controleurs van water - of andere nutsmaatschappijen, maar de valse brandweercontroleurs zijn nieuw. "Het is de eerste keer dat ik hiermee te maken heb", zegt Heidi Heremans, coördinator van de preventiedienst. Woensdag belde plots een huisbaas uit Gent de brandweer op om melding te maken van de controleur. "Zijn huurster had de man binnen gelaten. Achteraf merkte ze dat er iets niet klopte. Wij hebben gecontroleerd of we iemand op dat adres hadden langs gestuurd, maar dat bleek niet het geval. We hebben hen aangeraden een klacht in te dienen bij de politie."


Heremans heeft voorlopig slechts weet van een feit. Ze wil vermijden dat nog mensen het slachtoffer worden en geeft twee eenvoudige tips mee. "Vraag altijd naar de legitimatie. En weet dat we normaal altijd eerst een afspraak maken vooraleer we langsgaan", aldus Heremans. (JEW)