Bootjes overbruggen moeilijk seizoen: “Wij varen ook in de winter, overdekt en verwarmd”

Henk Hellemans (midden) op een overdekte, verwarmde boot met Gido Van Gent (rechts), Stef, en Alina Pralina.
Wannes Nimmegeers Henk Hellemans (midden) op een overdekte, verwarmde boot met Gido Van Gent (rechts), Stef, en Alina Pralina.
Voor de Gentse rederijen is de winter geen gemakkelijk seizoen. Bootje varen in de regen en de kou? Geen mens heeft daar zin in. “Maar wij hebben een speciaal winteraanbod met overdekte en verwarmde bootjes”, zegt Henk Hellemans van Rederij De Gentenaer.

Vrijdag starten de Gentse Winterfeesten, en daarvoor heeft Rederij De Gentenaer een speciaal aanbod. Van 26 tot 30 december zijn er muzikale rondvaarten met de Gentse troubadour Gido van Gent en Stef. 45 minuten volksverhalen en liedjes mét bier op een verwarmde boot, kost 17 euro. 

Voor de kinderen is er tijdens de kerstvakantie de Sprookjesboot met Alina Pralina. Zij brengt een interactieve familievoorstelling over een ruimtewezen dat mensen op aarde liefde en vreugde wil brengen. Ook dat speelt zich af op een verwarmde, overdekte boot. Er zijn twee voorstellingen per dag, en kindjes betalen 5 euro, hun ouders 10 euro. 

Daarnaast zijn er ook de gewone boottochten, die vertrekken zowel aan de steiger op de Graslei als die aan het Druppelkot, vlakbij de Vleeshuisbrug.

Reserveren voor de speciale rondvaarten is nodig, op 09/269 08 69 of via de website.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.