Bommelder match Rode Duivels is "een duts"

RV
De valse bommelder uit Gent voor een match van de Rode Duivels vocht maandag zijn straf in eerste aanleg van de Dendermondse rechter aan. Elias B. werd in maart dit jaar veroordeeld tot één jaar cel en 800 euro boete. Hij was toen echter niet aanwezig tijdens zijn proces en werd bij verstek veroordeeld. Daar tekende hij nu verzet tegen aan.

B. was zelf niet aanwezig, maar liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. "De man is een duts, een zwak persoon die het psychisch heel zwaar heeft", schetste de raadsman. "Hij is één brok ellende, lijdt aan borderline en verblijft momenteel ter observatie in het ziekenhuis. Hij heeft door die problematiek al heel wat stommiteiten begaan."

Elias B. moest voor de rechter verschijnen omdat hij had gedreigd met een aanslag in het Koning Boudewijnstadion tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Israel op 12 oktober 2015. Hij had via het Facebook-account van televisiezender VTM en met een mail aan de eerste minister melding gemaakt van een bom. De politie van Elsene zette naar aanleiding van de melding extra manschappen en middelen in voor de voetbalmatch van de Rode Duivels. Uiteindelijk bleek de oproep vals.

De openbaar aanklager tilde erg zwaar aan de feiten. "Met de melding van de bomaanslag ging B. niet de eerste keer over de schreef", zei procureur Jonckers. "Er waren eerder ook al posts over wapens, racisme en Joden afmaken. De man heeft duidelijk een probleem. In tijden van terreur moest de politie naar aanleiding hiervan een enorme capaciteit ontwikkelen."

De rechter velt vonnis op 29 oktober.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.