Boek over familie Bloch ligt in de rekken

Jacques Bloch met familie en de auteurs van het boek.
Wannes Nimmegeers Jacques Bloch met familie en de auteurs van het boek.
Het boek over de bewogen geschiedenis van de bekende Joodse bakkersfamilie Bloch is uit. Journalisten Tina De Gendt en Karel Van Keymeulen schreven het in nauwe samenwerking met de familie. 

Het boek beschrijft onder andere de vlucht van de familie voor de nazi’s in 1940. Dat moment zou de familie verdelen. Oma Sophie Loeb zou in Gent blijven en dat uiteindelijk met het leven bekopen. Ze zal in 1943 sterven op een dodentrein. Jacques Bloch (nu 91) en de andere kinderen belanden na omzwervingen via Frankrijk en Portugal in New York. Pas in 1945 keert de 17-jarige Jacques Bloch terug naar Gent. Hij zou daarna de bekende bakkerij van de familie weer opstarten en zo één van de bekendste handelszaken van de stad creëren in de Veldstraat.

Binnenkort zal theaterman Luk De Bruyker het boek bewerken tot het toneelstuk ‘Jood...en fier’.  Het wordt op 10 en 11 november gespeeld in de Minard. Het boek kost 19,99 euro en wordt uitgegeven door Lannoo. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.