Bloemenmarkt op Moederdag: veel volk, veel politici

Het sp.a-team onder leiding van lijsttrekker voor de Kamer, Joris Vandenbroucke.
OSG Het sp.a-team onder leiding van lijsttrekker voor de Kamer, Joris Vandenbroucke.
Het was op Moederdag koppen lopen op de bloemenmarkt op de Kouter. En waar volk is, op twee weken van de verkiezingen, zijn ook politici - véél politici.

Het was al een beetje Gentse Feesten, op zondagvoormiddag, want de Kouter liep meer dan aardig vol. Bloemen en oesters gingen vlot over de toonbank, maar ook de politieke flyers vlogen de deur uit. Broederlijk naast elkaar stonden rode, blauwe en gele teams, klaar om een babbeltje te slaan met passanten, in de hoop om stemmen te ronselen voor 26 mei.

De bloemenmarkt op Moederdag: telkens een publiekstrekker.
OSG De bloemenmarkt op Moederdag: telkens een publiekstrekker.

Voor Open Vld waren Veli Yüksel en Jean-Jacques De Gucht (met de kinderen) de bekendste gezichten. N-VA trommelde Mathias Diependaele, Elke Sleurs en zelfs minister-president Geert Bourgeois op. Die laatste kocht zelf net voor zijn aftocht een boeketje. Voor de socialisten tekende lijsttrekker voor de Kamer Joris Vandenbroucke present. Of hij ook bloemen meenam? “Ik heb er vanmorgen gekocht bij Marleentje", knipoogt hij. “En of wij hier bloemetjes uitdelen aan de mama’s? (lacht) Dat is een strikvraag, hè. Neen. Dat mag nog steeds niet - we houden het bij flyeren en een babbel.”

Het N-VA-team trommelde minister-president Geert Bourgeois op. Links: Elke Sleurs.
OSG Het N-VA-team trommelde minister-president Geert Bourgeois op. Links: Elke Sleurs.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.