Bivakmutsen, netkousen en plateauzolen: Russische feministen van Pussy Riot geven eerste Belgisch concert in Handelsbeurs

Bivakmutsen en netkousen: de outfit van de bandleden van Pussy Riot sprong op zijn zachtst uitgedrukt in het oog.
Wannes Nimmegeers Bivakmutsen en netkousen: de outfit van de bandleden van Pussy Riot sprong op zijn zachtst uitgedrukt in het oog.
Concertorganisator Democrazy haalde woensdag een markante naam naar de Handelsbeurs. De Russische feministische punkgroep Pussy Riot, notoire criticasters van president Poetin, brachten een intense performance met een hoofdrol voor bonte bivakmutsen.
Plateauzolen, netkousen en een kleedje met kanten afwerking: de garderobe van Pussy Riot is extravagant.
Wannes Nimmegeers Plateauzolen, netkousen en een kleedje met kanten afwerking: de garderobe van Pussy Riot is extravagant.

In 2012 werd de groep in één klap beroemd toen een performance in een kathedraal in Moskou abrupt afgebroken werd en drie leden opgepakt werden. Zeven jaar en vele arrestaties, vergiftigingen, reisverboden en zweepslagen later toert Pussy Riot door Europa. De show in de Handelsbeurs was gisteren niet uitverkocht. Donderdagavond speelt het Russische collectief wel voor een volle 4AD in Diksmuide.

De Russen brengen een intense performance.
Wannes Nimmegeers De Russen brengen een intense performance.
Wannes Nimmegeers
Wannes NimmegeersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.