Bijna helft van chauffeurs rijdt te snel langs wegomlegging

Beeld ter illustratie. Bijna de helft van de chauffeurs rijdt te snel op het traject van de omleiding.
Wouter Spillebeen Beeld ter illustratie. Bijna de helft van de chauffeurs rijdt te snel op het traject van de omleiding.
Bijna de helft van de chauffeurs die in Wondelgem en Mariakerke de wegomlegging voor de werken in de Botestraat volgen, rijden te snel. Dat blijkt uit twee verschillende snelheidscontroles die de Gentse politie er afgelopen week organiseerde.

Bij de twee controles passeerden 762 wagens langs de snelheidsmeter. 362 ervan reden sneller dan de beperking van 30 kilometer per uur die langs het hele traject geldt. Dat komt neer op 47,5 procent. Een chauffeur reed zelfs meer dan het dubbele van de toegelaten snelheid. Hij werd aan 74 kilometer per uur geflitst.

“We roepen alle weggebruikers op om zich aan de maximumsnelheid te houden”, klinkt het bij de politie, die nog meer controles aankondigt. “De bewoners en zwakke weggebruikers uit de wijk zullen u dankbaar zijn.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Keulemans

    Begrijpelijk, maar eerlijk, moet dat echt zo lang duren? Zie vaak maar weinig activiteit als ik er langs kom. Dit gedoe duurt al een jaar en we zijn er nog lang niet vanaf vrees ik !

  • Jan Van Gent

    De mensen geraken het ook zo beu dat er wegomleidingen zijn die eindeloos zijn qua afstand en duurtijd . Waarom bij ons alles altijd zo lang moet duren om iets te vervangen of te herstellen is onbegrijpelijk . Die omleiding is er al van voor de zomer. Nieuwe buizen leggen hoe lang kan het duren ?