Bijna 2.000 euro boete en 20 dagen rijverbod: Gentenaar veroordeeld nadat hij onder invloed van alcohol bruusk remde voor flitspaal

De zaak verscheen voor de politierechtbank in Gent.
Sam Ooghe De zaak verscheen voor de politierechtbank in Gent.
Een man uit Gent is donderdagochtend door de politierechter veroordeeld tot een boete van 1.920 euro, waarvan 800 euro met uitstel, en 20 dagen rijverbod. Hij werd gevat toen hij op de Antwerpsesteenweg bruusk in de remmen ging, net voor een flitspaal. Hij had 1 promille alcohol in zijn bloed.

De man reed op het moment van de feiten met een onaangepaste snelheid. Naar eigen zeggen remde de man niet voor de flitspaal, maar omdat hij iets verderop de oprit naar de R4 wou nemen. De man legde achteraf een positieve ademtest af. Hij had 1 promille alcohol in het bloed, goed voor zo’n 5 glazen. De man reageerde bovendien zeer weerspannig tegen de agenten. 

“Mijn cliënt heeft een moeilijke periode achter de rug. Zo mag hij één van zijn vier kinderen niet zien”, zegt zijn advocaat. “Als ik vraag om mijn dochter te zien, laten ze mij twee uur wachten, om mij daarna naar huis te sturen”, zegt de beklaagde. 

“Uw houding naar politiediensten toe, is écht fout”, stelt de rechter. “Die mensen zijn er om onze veiligheid te garanderen, en u behandelt ze zo?”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.