Bieden op 8 eetstandjes voor de Gentse Feesten

Eetkramen op de Gentse Feesten, een dure aangelegenheid.
Wannes Nimmegeers Eetkramen op de Gentse Feesten, een dure aangelegenheid.
Eten op de Gentse Feesten is een zaak van veel geld. Zeker voor wie het aanbiedt. Er zijn vastgelegde standplaatsen, en die worden per opbod verkocht. Voor de komende Gentse Feesten zijn er 8 plaatsen vrij, op 21 mei wordt er geboden.

De eetstanden werden altijd al per opbod verkocht, maar vroeger gebeurde dat ‘fysiek’, in een zaal, waar kaartjes de lucht werden ingestoken. Je zag wie je tegenstanders waren. Sinds een paar jaar is het bieden een elektronische kwestie, waarbij je thuis achter je computer een bod uitbrengt. Het maakt dat velen blijkbaar hun hand overspelen. De contracten waren voor vier jaar, maar vorig jaar al verbraken acht standhouders hun contract, mits een fikse boete. Voor de duurste kramen werd tot 60.000 euro per jaar geboden.

Voor de komende Gentse Feesten zijn opnieuw 8 standplaatsen vrijgekomen. Het gaat om een foodtruck met hamburgers, frieten, pita, hotdog of braadworst op het Gouden Leeuwplein, een pizza/pastakraam op de Vlasmarkt aan het plantsoentje, een vegetarisch of veganistisch kraam aan de achterkant van de Sint-Jacobskerk, en dan nog 5 kramen in de categorie ‘overige’, wat staat voor wereldkeuken, spitburger, croque monsieur, ... Die plaatsen liggen op de Korenmarkt ter hoogte van Starbucks, aan het plantsoen op de Vlasmarkt, aan de achterzijde van de Sint-Jacobskerk, in de Belfortstraat tegenover huisnummer 10,  en in de Vlaanderenstraat aan het pleintje, vlakbij het François Laurentplein. 

De standen worden per opbod verkocht op dinsdag 21 mei. Wie wil meebieden, moet zich voor vrijdag 17 mei 12 uur registreren. Op maandag 20 mei is er om 14 uur een proefbieding, zodat iedereen met het systeem kan leren werken. Op dinsdag 21 mei van 10 tot 12.30 uur is er de échte bieding en meteen ook de toewijzing. Alle praktische info vind je hier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.