Bibberduik op laatste zondag januari of niet

De Gentse Bibberduik heeft al een vrij hobbelig parcours afgelegd. De succesvolle edities van de eerste jaren werden gevolgd door slabakkende versies, waarbij de Bibberduik telkens moest worden uitgesteld omdat het te koud was.

Eén keer was er zelfs een Bibberduik als het al bijna lente was. "Dat kan toch niet de bedoeling zijn", stelt Ömer Faruk Demircioglu (N-VA). "We hebben vastgesteld dat bij een uitgestelde editie niet alleen het aantal deelnemers gevoelig lager lag, maar dat vooral ook het enthousiasme en de volledige beleving van het event verschraalde", antwoordt sportschepen Resul Tapmaz. "Deze uitgestelde events bleken nooit een succes. Een Bibberduik is duidelijk een event dat gekoppeld is aan de nieuwjaarsperiode, aan de echte winter.


Daarom opteren we er voor om de Bibberduik voortaan steeds op de laatste zondag van januari te plannen. Het is die dag of helemaal niet." Volgende ijsbeerafspraak in Gent: zondag 28 januari, als er geen ijs op de vijver van de Blaarmeersen ligt. (VDS)