Bezoekerscentrum Lam Gods in Sint-Baafskathedraal raakt niet op tijd klaar

De restauratie van het Lam Gods.
Wannes Nimmegeers De restauratie van het Lam Gods.
Het bezoekerscentrum voor altaarstuk ‘De aanbidding van het het Lam Gods’ zal niet klaar zijn voor de geplande opening in juni van het Van Eyck-jaar 2020. Dat meldt de kerkfabriek. Na de restauratie had het Lam Gods plaats moeten krijgen in dat centrum, maar nu blijft het nog enkele maanden op zijn huidige plek.

Op dit moment zijn er grote werken in de Sint-Baafskathedraal. Er wordt onder andere een glazen trap gebouwd aan een buitenwand van de kathedraal en ook de crypte wordt aangepakt. De deadline van juni blijkt nu te krap te zijn. Het bezoekerscentrum zal pas op 8 oktober de deuren kunnen openen. Dat is een behoorlijke domper, want dan is het Van Eyck-jaar al zo goed als achter de rug. 

In februari, maart en april zullen de zijpanelen van het Lam Gods onderdeel uitmaken van de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’. Daarna worden die panelen herenigd met het centrale paneel in de Sint-Baafskathedraal. Tot eind september zal het Lam Gods terugkeren naar de Villakapel, waar het werk al vele decennia tentoongesteld staat. 

Het grote Midzomernachtfeest in het Van Eyck-jaar rond 26 juni 2020 zal wel doorgaan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.