Bezoek het Gravensteen met Wouter Deprez in je oor

Comedian Wouter Deprez blikt terug op het ontstaan van het Gravensteen met een audiotour.
Foto Wannes Nimmegeers Comedian Wouter Deprez blikt terug op het ontstaan van het Gravensteen met een audiotour.
Lachen in de martelkamer en de vergeetput. Vanaf vandaag kunnen bezoekers het Gravensteen herontdekken met een unieke audiotour. Met zijn eigenzinnige en grappige kijk blikt comedian Wouter Deprez terug op het ontstaan van Vlaanderens meest imposante burcht.

Hij brengt de geschiedenis van het Gravensteen met een knipoog. Illustrator Randall Casaer zorgde voor bijhorende poëtische en grappige tekeningen. "Hekserij, steekspelen, overspel en felle godsdiensttwisten, in het Gravensteen komen al mijn hobby's samen. Het is een razend interessant avontuur om de weg te mogen tonen in deze fantastische burcht", zegt Deprez. Bij de voorstelling van de audiogids hielden de comedian en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) een verbaal steekspel. "Ik sta hier niet omdat ik een goede vriend ben van de Vlaamse regering, maar u heeft nog een jaar de tijd om mij te overtuigen", aldus Deprez, die in het dossier rond de kap van een Limburgs natuurgebied fel van leer trok tegen Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V).


De nieuwe 'comedy audiotour' is de allereerste realisatie binnen het vernieuwingstraject voor het Gravensteen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. De komende jaren volgen nog een aantal inhoudelijke en infrastructurele ingrepen die in verschillende fases tot stand zullen komen. De audiotour zit inbegrepen in het toegangsticket en wordt aangeboden in 5 talen. (YDS)