Bewoner ‘vuilste huis van Sint-Amandsberg’ krijgt zeven dagen om zijn onbewoonbaar pand op te kuisen

De buren zagen in alle jaren dat de man er woont nooit een vuilniszak buiten staan.
Wannes Nimmegeers De buren zagen in alle jaren dat de man er woont nooit een vuilniszak buiten staan.
Zeven dagen. Zoveel tijd krijgt de bewoner van het vuilste huis in Sint-Amandsberg om zijn rommel op te ruimen. Tot dan verklaart burgemeester Mathias De Clercq de woning onbewoonbaar. 

Het huis in de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg kreeg de afgelopen dagen heel wat persaandacht. De buren klaagden niet alleen over lawaai van muizen. Ook zou tijdens warme dagen de stank niet te harden zijn. Ze trokken met deze klachten richting de Stad Gent, die op hun beurt een controleur stuurden. Uit zijn verslag bleek dat de situatie de openbare gezondheid kan schaden. 

Tijdelijk ander onderkomen

Intussen verklaarde de burgemeester de woning onbewoonbaar. De man mag zijn huis enkel betreden om zijn rommel op te ruimen. Ook moet hij een externe firma inschakelen om de muizenplaag te bestrijden. Als hij binnen de zeven dagen zijn woning niet opruimt, zal de Stad Gent dit laten doen op zijn kosten. Al wil dat niet zeggen dat de Stad Gent de bewoner aan zijn lot overlaat. “De dienst Wonen en de sociale begeleidingsdienst zoeken tijdelijk een ander onderkomen voor de man”, klinkt het op het kabinet van Mathias De Clercq. “We helpen waar nodig.”
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Curt Reyners

  Heb gemerkt als ik in een breuk of enige depressie beland ik het ook gwn op zijn loopje laat gaan maar dat is meestal tijdelijk en niet zo vuil. Maar mensen die echt in een diepe put zitten daar kan ik inkomen dat zoon toestanden gebeuren.

 • Hilde verswijvel

  een eenzaad alleenstaande waar niemand naar omkijkt .Walter de buck heeft er ooit een liedje over geschreven .in Mijn straotje zijnhet almemaol komere .Gaan klagen wel maar eens met die man praten niet van achter het gordijntje toekijken of de gemeente eindelijk in gang schiet ;Schandalig in deze tijd camping voor eenzame mensen word verwijderd voor natuurgebied om daar dan ook op toe te zien hoe mensen hun vuil daar gaan diponeren .Wat heb je aan zo een burgemeester .nog groen achter de oren ja

 • Kim Feytons - Nannan

  Ik denk als je het zover laat komen dat je dan hulp nodig hebt. Een normaal laat zoiets niet gebeuren. Misschien heeft die man hulp nodig!

 • Cor Dierckx

  Als je in de steden rondgaat zie je zo honderden huizen.

 • flip van morgen

  Moest veel meer gebeuren als ge met de fiets rond rijd ziet ge juist hoe het er op veel plaatsen bijligt en vooral in die weekend zones.