Bestuurder slipt in peperdure gehuurde BMW i8: twee zwaargewonden

Er waren 4 voertuigen betrokken bij het ongeval.
Jeffrey Dujardin Er waren 4 voertuigen betrokken bij het ongeval.
Twee personen zijn zaterdagavond in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis na een verkeersongeval op de Heernislaan in Gent, niet ver van het station Gent-Dampoort. Ondertussen is hun toestand terug stabiel. De peperdure BMW i8 (150.000 euro) is rijp voor de schroothoop.

Een bestuurder kwam uit de richting van Gent-Dampoort gereden toen zijn gehuurde BMW i8 begon te slippen in de bocht. Waarschijnlijk zorgde de felle regen voor gladheid op de baan. Hij raakte zo twee tegenliggers, waarna de drie wagens verderop tot stilstand kwamen tegen een geparkeerde auto. Het was een zware klap, de passagierszijde van de BMW zat bijna een halve meter ingedeukt. 

Twee personen, de bestuurder en de passagier van de BMW, raakten zwaargewond. Ze verkeerden even in levensgevaar, maar dat is ondertussen geweken.Het was een ongeval met een serieus prijskaartje ook, zo’n BMW i8 kost al gauw 150.000 euro.  De politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. De Heernislaan was een tijdje afgesloten voor het verkeer, enkel bussen van De Lijn mochten de plaats van het ongeval passeren.

Jeffrey Dujardin
Er waren 4 voertuigen betrokken bij het ongeval.
Jeffrey Dujardin Er waren 4 voertuigen betrokken bij het ongeval.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank van Waeyenberghe

  Aanstellers......

 • Eddy DESMET

  Laat de chauffeur maar opdraven voor alle onkosten. De verzekering moet alles terugeisen van die wegpiraat, voor wie zelfs een mensenleven van generlei tel is. Levenslang rijverbod ook, want een dergelijke straatrover hoort niet thuis in het wegverkeer.

 • Jules Lamers

  Extra rijbewijs of verplicht brevet invoeren voor sportwagens!

 • Paul Keulemans

  Kunnen we misschien nu eens binnen de rijbewijzen wereld in plaats van onzinnige eisen een limiet stellen aan PK's die je mag hebben? je leert rijden in een blik met hooguit 100 KW maar daarna mag je vreemd genoeg ook een bom van 500 KW rijden, terwijl dat een volledig andere vaardigheid vereist ! Er moet voor dit soort wagens een aanvullend rijbewijs komen, desnoods een cursus van meerdere dagen inclusief slipcursus. Als je zo'n ding kan kopen kan je die consequentie er ook bij nemen !

 • Jan Van Rompaey

  Zo'n auto is gemaakt om op een circuit te rijden, niet op de openbare weg.