Bestelwagen vernield nadat chauffeur hoogte van brug verkeerd inschat

Wannes Nimmegeers
 Een bestelwagen raakte deze ochtend compleet vernield nadat de chauffeur de hoogte van een brug in Gent verkeerd had ingeschat. 

De feiten vonden rond 9 uur plaats aan de Gentbruggebrug over de Waterkluiskaai in Sint-Amandsberg. Ondanks de waarschuwing op de brug besloot de chauffeur om toch door te rijden, met alle gevolgen van dien. Bij het ongeval raakte niemand gewond.  Er was ook geen verkeershinder. De politie controleerde nadien of er schade was aan de brug, maar ook dat bleek gelukkig niet het geval. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Vandekerkhove

  Leuk! Leuk! Is sluiproute, dus goed dat brug daar laag is. Niet eerste keer en niet laatste keer. Beter fietsstraat van maken... velen rijden daar te snel, incl (gehuuurde) bestelwagentjes. Not done... als ge daar eens zult fietsen met uw kinderen, zult ge het wel snappen...

 • Max Maddy

  Haha, je moet de hoogte niet schatten, je kan die gewoon aflezen op het bord. Doch veelal zijn er mensen die niet gewoon zijn met een 'hoger' voertuig (ea Bestelwagen) te rijden en er dan speciaal een huren maar via hun gewone weg rijden en 'vergeten' dat ze hoog zijn. Bij het huren de hoogte nakijken in het boekje en extra attent zijn voorkomt problemen

 • Febe Chapin

  Wat voor idioot brug is dat. Konden ze niet iets dieper graven voor de baan?

 • Ingrid Charlier

  Kon die niet lezen. Er hangt toch duidelijk boven de brug tot 2m40.

 • Peeters Freddy

  Er zijn veel chauffeurs die niet weten hoe hoog hun vehikel is.